Info

Tndakan “Abang Spanar Hidup” Lindungi Wanita Ini Daripada DiPkuI Suami DiPuji

SEBANYAK 902 k3s kgnasan rumah tangga diIaporkan dalam tempoh Januari hingga April tahun 2021 dan menunjukkan 1su kgnasan rumah tangga memerlukan intervensi dan kerjasama pelbagai pihak.

Terbaharu, tuIar video di TikTok dikongsi oleh @capykaa menunjukkan ctuasi cmas apabila seorang lelaki bert1ndak mengasari isteri dan anaknya di tepi jalan. S1tuasi tersebut berjaya ditangani apabila dua orang awam datang membantu dan melindungi wanita bersama anaknya.

Dia jadi tak gempak. Dia nampak memalukan bila kau marah bini depan orang. Apa lagi sampai tahap maki hamun,pukul bini depan orang. Brader pegang spanar tu betul tahan sabar tu. Kalau tidak bocor kepala laki bodo tu. pic.twitter.com/MklOgjMWqx

— Ustaz Edit Lew (@rudyakhbar_) January 30, 2022

Dapat dilihat menerusi video tersebut lelaki itu mengambil anaknya secara pksa walaupun ditegah oleh isterinya. Video tersebut tuIar di media sosial selepas dikongsi kembali di Twitter dan mendapat pelbagai reaksi netizen.

Perkngsian tersebut meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen berasa brang dengan tndakan suami yang mengasar1 isterinya di tempat umum. Bukan itu sahaja, para netizen turut memuji orang awam yang cuba membantu wanita dan anaknya itu.

Another fucking reason to not get married + pregnant. Trauma budak tu la astaghfirullah https://t.co/D4Qpq5eV4t

— ☀️ (@aishahzarini) February 1, 2022

That’s what we called know your partner well. If u sense dia someone yg abusive boleh bye2 dah rasanya… https://t.co/0luzig0X0z

— _iamNoorshazfiqa (@iamnoorshazfiqa) February 1, 2022

Lelaki panas baran ni takde had umur, education dan kerjaya. Saya pernah lihat depan mata sorg suami ketuk kepala isteri dia kt pasar malam. Suami sorg kontraktor kaya, isteri pula pegawai kerajaan. Lebih menyedihkan mereka jiran saya dan ibu saya bela anak2 depa masa tu. https://t.co/77yECGQOyG

— Ahmad Harís 🇵🇸🇵🇸 (@ahmadhaaris1435) February 1, 2022

Thank you abang spanar for protecting the wife. 🙏🏻 Our society selalu tak nak masuk campur bila nampak laki bini gaduh. If it gets too much, please step in and protect those that need it. https://t.co/nEBPlOX5oK

— A. I. (@alyirdna) January 31, 2022

Tidak hanya itu, para netizen turut berasa kagum dengan lelaki yang membantu wanita dan anaknya itu kerana tetap bersabar walaupun memegang spanar. Rata-rata netizen juga menzahirkan rasa simpati kepada wanita tersebut dan bimbang budak kecil itu akan berasa traoma.

Oleh itu, rata-rata netizen turut berpendapat bahawa pentingnya mengenali pasangan agar tidak tersaIah pilih dan kelak menjadi mngsa pndraan fizikal dan mental. Para netizen turut mengucapkan terima kasih kepada orang awam yang membantu wanita dan anaknya itu.

Sumber : jalankami

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.