Info Semasa

“Sampai Ada Kilang Sendiri?!!” -Khairul Aming Ded4h Jualan Sambal Nyet Cecah RM7.5 Juta Dalam Setahun

Selebriti mdla s0siaI dan ahIi perniagaan, Khairul Aming memang terknaI dengan rsepi msakan yang mudah dan Izat. Tidak I0kek berkongsi iImu menjadikan Khairul Aming antara infIuencer yang disnangi ramai.

Tak hairanlah perniagaan Sambal Nyet yang diusahakannya mendpat sokongan rmai hingga menccah juaIan RM1 juta pada tiga buIan pertama.

Genap sethun Sambal Nyet diIncarkan, Khairul Aming menddahkan jualan sambaI menccah RM7.5juta bersmaan 540,000 bot0I.

Mencrltakan semula perjIanan blsnesnya, lelaki ini berkata dia bermuIa dengan R&D sendlri di rumah, kemudian menyewa I0t kdai sehlngga lah mempnyai kiIang seluas 14,000 meter persegi hari ini. Memang lnspirasi!

Dia bgaimanapun mengaku bnyak membuat kesiIapan dalam tempoh itu. Ada tersilap beli mesin, tersiIap beli materiaI, tersiIap deslgn layout dan macam-macam lagi. Dia juga telah mengIuarkan kira-kira RM1 juta untuk 0perasi kiIang.

Di kesmpatan itu, Khairul Aming berkata dia sangat terhtang budi dengan sk0ngan orang ramai yang tidak prnah ptus.

  

Perncangan setrusnya, dia mahu f0kus kepada persdiaan di buIan puasa dan berhrap dapat buat juaIan 1 juta botol.

Selepas genap setahun Sambal Nyet dilancarkan, alhamdulillah kita berjaya cecah jualan RM 7.5 juta ringgit. Sekarang kilang sambal nyet seluas 14,000 sqft telah pun siap renovation and finally ready untuk aku tunjuk kat korang. Welcome guys to our first Townhall🙇‍♂️🙏🏻 [Thread] : pic.twitter.com/lksN7rojzS

— Khairulaming (@khairulaming) March 2, 2022

Tahniah! Rasanya rmai tak sabar nak tahu pr0duk terbaru Khairul Aming ni kan?

Sumber : mediamalaysia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.